Vitajte pri 8. diele nášho pravidelného spravodajstva – Spoza Kamery. V tomto týždenníku si budeme na týždennej báze rekapitulovať najväčšie zaujímavosti uplynulého týždňa. Najmä z filmovej pop-kultúry.

Spoza Kamery je rubrika určená kratším správam a zaujímavostiam, ktoré síce neplnia titulné stránky, ale aj tak si zaslúžia vlastný priestor.

Prejdeme už na samotný článok, a preto si položme otázku – čo sa udialo počas uplynulého týždňa vo svete filmovej pop-kultúry?

Madame Web láme ďalšie rekordy

Ako informoval webový portál Variety, snímka Madame Web láme po 23 rokoch Box Office rekord spoločnosti Sony Pictures. Ako prvá snímka v rámci Sony’s Spider-Man Universe zinkasovala počas otváracieho týždňa chabých 25,8 mil. dolárov amerických. To predstavuje najnižšiu sumu, ktorá zárobkom prekonala aj Morbiusa s jeho tržbou 39 mil. dolárov amerických.

Predstaví sa Dave Bautista ako nový záporák Batmana v DCU?

Bývalý predsatviteľ Draxa Ničiteľa z MCU, herec Dave Bautista, prostredníctvom svojho Instagramu zdieľal fanart odvekého záporáka Batmana, Banea, v jeho prevedení. Je známe, že herec má veľmi dobré vzťahy s výkonným producentom DCU, Jamesom Gunnom, pričom mnoho ďalších hercov z MCU už presedlalo na vedľajšiu koľaj.

Zdroj: Redakcia/Dave Bautista

Režisér Christopher Nolan natočí horor

V novom rozhovore pre webový portál Variety, svetový režisér Christopher Nolan prezradil, že natočí hororovú snímku. Režisér má na konte diela, ako trilógia The Dark Knight, Oppenheimer alebo Interstellar, ktoré sa preslávili nielen kvalitou, ale aj svojim vysokým rozpočtom. Aktuálne nie sú známe žiadne podrobnosti o snímke samotnej.

Budúcnosť Shang-Chiho potvrdená

Herec Simu Liu, predstaviteľ superhrdinu Shang-Chiho, v rozhovore pre webový portál Comic Book prezradil množstvo zákulisných informácií. Podľa jeho slov si nie je úplne istý, že sa objaví vo filme Avenger 5. Tiež však dodal, že na pokračovaní Shang-Chiho druhej sólovky sa už pracuje, pričom na režisérsku stoličku sa opäť vráti Dustin Daniel Cretton.

Jurský svet 4 má nového režiséra

Iba nedávno bolo ohlásené 4. pokračovanie filmovej série Jurský svet. Podľa najnovších informácií, ktoré poskytlo filmové štúdio Universal Pictures, film Jurský svet 4 natočí režisér Gareth Edwards a nie David Leitch, ako sa pôvodne predpokladalo. Edwards má na konte snímky ako napr. Rogue One: A Star Wars Story. Scenár k filmu napíše David Koepp.

Zdroj: Redakcia/Gareth Edwards

Dracula sa dočká ďalšieho filmového spracovania

Francúzsky režisér, Luc Besson, sa po novom podujme réžie nového filmu o ikonickom upírovi Draculovi. Snímka je adaptáciou legendárneho knižného diela od Brama Stokera. V hlavnej úlohe, ako upír Dracula, sa objaví herec Caleb Landry-Jones, popri ktorom si zahrá tiež Christopher Waltz, avšak zatiaľ v bližšie nešpecifikovanej úlohe.

Franšíza The Boys s novinkami týždňa

Svetový portál Productionlist.com zverejnil správu, že 5. séria úspešného seriálu The Boys sa začne natáčať už tento rok, 8. apríla, a potrvá až do 22. augusta. Samotná spoločnosť Amazon Prime Video doposiaľ nevydala žiadnu oficiálnu správu.

Potvrdený je však termín premiéry 4. série The Boys, kde sa opäť vracia Homelander a Butcher, ako hlavné postavy. Séria svoj debut zaznamená už 13. júna 2024.

Dočká sa film The Batman: Part II odkladu?

Počas rozhovoru pre webový portál Deadline, herec Jeffrey Wright, predstaviteľa komisára Jima Gordona prezradil, že doposiaľ nečítal scenár k filmu, pričom samotný sequel by mal do kín doraziť už budúci rok. DC Studios zatiaľ nevydalo žiadne oficiálne prehlásenie, avšak môže ísť pre nemilé prekvapenie pre fanúšikov netopierieho hrdinu.

Zdroj: Redakcia/DC Studios

Nový spin-off seriál zo sveta Game of Thrones sa začne natáčať už čoskoro

Svet Game of Thrones bude opäť rozšírený o ďalší spin-off seriál, ktorý nesie názov – The Hedge Knight. Podľa najnovších informácií sa dej príbehu odohráva iba 90 rokov pred udalosťami House of the Dragon. V hlavnej úlohe uvidíme bývalého panoša, ktorý po smrti pána/rytiera, preberá jeho zbroj a bohatstvo a po boku nového panoša, Egga, sa vydáva na vlastnú cestu.

Seriál sa začne natáčať už toto leto.

Seriál Harry Potter dorazí v roku 2026

Najhorúcejšia novinka, ktorá bola predstavená behom uplynulého týždňa, je predbežný dátum uvedenia rebootu série o Harrym Potterovi, ako seriál. Generálny riaditeľ Warner Bros. Discovery, David Zaslav, počas štvrťročného zúčtovania spoločnosti oznámil, že nový seriál dorazí už v roku 2026. Podľa jeho slov je seriál v počiatočných fázach. Bližšie informácie o obsadení alebo príbehu zatiaľ nie sú známe.

Ikonické anime Naruto sa dočká živého filmu

Ako informoval webový portál Comic Book, legendárna anime séria – Naruto, sa dočká živého filmového spracovania. Film natočí režisér Shang-Chiho od MCU, Destin Daniel Cretton pod záštitou spoločnosti Lionsgate. V rozhovore pre The Hollywood Reporter sa k filmu vyjadril aj samotný tvorca franšízy, Masashi Kishimoto, ktorý dodal, že réžia filmu je v správnych rukách.

Zdroj: Redakcia/Destin Daniel Cretton

Fast & Furious skončí už 11. dielom

Herec Vin Diesel, predstaviteľ hlavného hrdinu série Fast & Furious, Dominica Toretta, prostredníctvom svojho Instagramu oznámil, že séria ukončí hlavnú dejovú linku 11. dielom. Pre mnohých ide o nešťastnú správu, avšak väčšina fanúšikov sa ukončeniu teší. Film dorazí v roku 2025. Zatiaľ nie je známe, čo sa bude diať so spin-off projektami, ako bol napr. Hobbs & Shaw.

Tohtoroční víťazí Screen Actors Guild ocenení

Víťazi tohtoročných Screen Actors Guild ocenení v jednotlivých kategóriách získali: Najlepšie herecké obsadenie (Oppenheimer), Najlepšia herečka v hlavnej úlohe (Lily Gladstone), Cena za celoživotné dielo (Barbara Streisand), Najlepšie herecké obsadenie dramatického seriálu (Boj o moc), Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe (Da’Vine Joy Randolph).

Najlepší herec v hlavnej úlohe (Cillian Murphy), Najlepšie herecké obsadenie komediálneho seriálu (Medveď), Najlepší herec vo vedľajšej úlohe (Robert Downey Jr.), Najlepšie výkony kaskadérov v hranom filme (Mission: Impossible Odplata Prvá Časť), Najlepšia herečka v dramatickom seriáli (Elizabeth Debicki), Najlepší herec v dramatickom seriáli (Pedro Pascal).

Najlepší herec v televíznom filme alebo miniseriáli (Steven Yeun), Najlepšia herečka v komediálnom seriáli (Ayo Edebiri), Najlepší herec v komediálnom seriáli (Jeremy Allen White), Najlepšia herečka v televíznom filme alebo miniseriáli (Ali Wong) a Najlepšie výkony kaskadérov v televíznom seriáli (The Last of Us).

Box Office

Uplynulý týždeň priniesol množstvo filmových noviniek. Na 10. mieste sa drží seriál The Chosen, ktorý utŕžil 1,8 mil. $. Na 9. mieste nasleduje film The Beekeeper, ktorý za minulý týždeň zinkasoval 2 mil. $, pričom 8. miesto obsadila R-ková novinka Drive-Away Dolls so zárobkom 2,4 mil. $. 7. miesto si po 11 týždňoch v kinách drží Wonka so zárobkom 2,5 mil. $.

Na 6. mieste sa umiestnil film Argylle, ktorý zarobil 2,8 mil. $. 5. miesto získal animák Migration so zárobkom 3 mil. $. 4. miesto obsadila Madame Web, ktorá sa nevie vyhrabať z neúspechu, so zárobkom 6 mil. $. 3. miesto obsadila ďalšia novinka, Ordinary Angels, ktorá zarobila 6,5 mil. $.

Strieborné miesto obsadila anime novinka Demon Slayer Kimetsu no Yaiba: To the Hashira Training s krásnym zárobkom 12 mil. $. Na 1. mieste sa opäť objavuje Bob Marley: One Love so zárobkom 14 mil. $, pričom celosvetovo sa jeho tržby pohybujú na úrovni 71 mil. $.

3
1
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *