xr:d:DAF5SPq-Ito:28,j:6216517414272131159,t:24040614

Vitajte pri 14. diele nášho pravidelného spravodajstva – Spoza Kamery. V tomto týždenníku si budeme na týždennej báze rekapitulovať najväčšie zaujímavosti uplynulého týždňa. Najmä z filmovej pop-kultúry.

Spoza Kamery je rubrika určená kratším správam a zaujímavostiam. To zahŕňa množstvo najväčších noviniek uplynulého týždňa, pravidelné výsledky Box Office, predstavenie nových projektov a ďalšie informácie, ktoré by dozaista nemali uniknúť vášmu oku.

Prejdeme už na samotný článok, a preto si položme otázku – čo sa udialo počas uplynulého týždňa vo svete filmovej pop-kultúry?

DC Studios – Trailer na Joker 2 dorazí už tento týždeň

Výkonný riaditeľ DC Studios – James Gunn na platforme Threads ponúkol fanúšikom odpoveď ohľadom castingu k oznámenému projektu The Authority. Vyjadril sa, že casting doposiaľ neprebehol z dôvodu, že nie je dokončený scenár. Prvý krok je dokončený scenár, podľa ktorého následne riešia casting pre určité charaktery. Tiež dodal, že chcú robiť všetky projekty kvalitne, čo si vyžaduje určitú postupnosť.

Pôvodná Wonder Woman, herečka Lynda Carter v rozhovore pre portál Comicbook prezradila detaily o pôvodne zamýšľanom filme Wonder Woman 3. Podľa jej slov malo ísť o špeciálny, zaujímavý a krásny film, v ktorom sa mala objaviť aj samotná predstaviteľka prvej Wonder Woman v úlohe Astorie. Jej charakter mal predstavovať niečo ako mentorku pre Wonder Woman od Gal Gadot.

Počas uplynulého týždňa DC Studios prekvapilo vydaním nového plagátu k filmu Joker: Folie à Deux. Oficiálny účet na platforme X (Twitter) potvrdil vydanie prvého oficiálneho traileru už tento týždeň, 9. apríla (utorok).

Podľa správy webového portálu The Hollywood Reporter, snímku Supergirl: Woman of Tomorrow od DCU natočí režisér Craig Gillespie. Na jeho konte nájdeme projekty ako Cruella, I, Tonya alebo seriál Pam & Tommy.

Zdroj: Redakcia/DC Studios

MCU je v štádiu produkcie viacerých projektov. Natočí Sam Raimi Secret Wars?

Koordinátor kaskadérskych scén Philip Silvera potvrdil, že prvá polovica seriálu Daredevil: Born Again je nakrútená. Natočených je celkovo 9 epizód, ktoré by mali predstavovať podľa dohody niečo ako Daredevil: Born Again – Part One, pričom Part Two by sa mala začať nakrúcať už v novembri. Vďaka mnohým fotografiám a rozdeleniu seriálu na dve časť teoretizujeme, že prvá časť seriálu sa odohráva pred Thanosovým Blipom, zatiaľ čo 2. časť po Blipe.

Herečka Zoe Saldana, sa objavila v novom rozhovore pre The Playlist’s Discourse podcast. Vyjadrila sa, že dúfa, že sa v rámci MCU tímovka galaktických superhrdinov ešte objaví. Tiež dodala, že by to mohla byť pre Marvel veľká strata, keby sa už Strážci neobjavili. Avšak, potvrdila, že ak by sa nakrúcanie malo uskutočniť, bola by prvá v rade na oslavy.

V rozhovore pre portál Screen Geek, režisér Sam Raimi dostal otázku či je šanca, že by práve on natočil snímku Avengers: Secret Wars. Odpovedal, že miluje Marvel, miluje 90% charakterov tohto univerza. Taktiež čítal množstvo komiksov a každá jeho skúsenosť s Marvel Entertainment bola vždy prínosná. Či by mohol natočiť Secret Wars sa ho zatiaľ nikto z vedenia nespýtal.

Informácie, ktoré už dlhšiu kolovali nakoniec potvrdzujú, že talentovaná herečka Julia Garner stvárni nového Silver Surfera v reboote Fantastic Four. Správu vydal webový portál The Hollywood Reporter. Ide o veľmi ambicióznu a mladú herečku, ktorá sa objavila v seriáli Ozark alebo Inventing Anna.

Zdroj: Redakcia/Marvel Studios

Bojové anime Baki dostane pokračovani

Oblúbený bojovník anime, Baki Hanma, syn legendárneho Yujira Hanmu, najmocnejšieho muža na planéte, sa vráti v ďalšej anime sérii, ktorá ponesie názov Baki-Dou. Podľa dostupných informácií pôjde o zakončenie celej franšízy, ktoré predstavuje 4. manga sériu od Keisukeho Itagakiho.

Nový film Matrix v prípravách

Podľa správy webového portálu Deadline, Drew Goddard, na ktorého konte môžeme nájsť projekty ako napr. The Martian alebo The Cabin in the Woods, natočí nový film Matrix. Výkonnou producentkou filmu je Lana Wachowski. O obsadení a deji zatiaľ nie sú známe žiadne ďalšie informácie.

Logo očakávaného sequel filmu Karate Kid zverejnené

Včerajším dňom spoločnosť Sony Pictures na svojom oficiálnom účte X zdieľala obrázky, ktoré oznamujú začiatok nakrúcania snímky Karate Kid. Okrem iného, fanúšikovia majú tiež možnosť vidieť nové logo filmu. Snímka má byť crossoverom spin-off seriálu z Netflixu – Cobra Kai a snímkou posledného filmu Karate Kid s Jackie Chanom.

Očakávaný slovenský film Lóve 2 dorazí už tento rok

Počas uplynulého týždňa nás spoločnosť Continental Film obdarovala prvým teaser trailerom k oznámenému sequelu LÓVE 2. V snímke sa na scénu vracia opäť v hlavnej úlohe objaví Michal Nemtuda, Kristína Svarinská a Jakub Gogál a ďalší. Režisérom je Jakub Kroner, pričom oznámený zverejnený aj dátum vydania – 24. októbra 2024.

Zdroj: Redakcia/Continental Film

V akom štádiu sa nachádza nakrúcanie filmu „SUPERMAN“?

James Gunn, výkonný riaditeľ DC Studios opäť zdieľal svoje myšlienky, prostredníctvom platformy Threads. Najnovšie sa vyjadril, že nakrúcanie snímky „SUPERMAN“ sa nachádza približne v polovici produkcie. Taktiež vyvrátil všetky špekulácie o hlavnom záporákovi a uviedol, že ním bude primárne Lex Luthor.

Tron: Ares má stanový dátumy premiéry

Podľa správy, ktorú zverejnil webový portál Collider, snímka Tron: Ares od Disney dorazí do našich kín už budúci rok, 10. októbra. Snímku natočí režisér Joachim Rønning, pričom v hlavnej úlohe uvidíme Jareda Leta ale aj obľúbený Evan Peters alebo Greta Lee.

Disney oznámil Toy Story 5 aj s dátumom vydania

Ako informoval webový portál Comicbook, spoločnosť Disney oficiálne potvrdila vývoj a vydanie filmu Toy Story 5. Dátum premiéry filmu je stanovený na 19. júna 2026. V tomto roku taktiež dorazí snímka Avengers, Mandalorian a hraná Moana. Rok 2026 predstavuje pre Disney obrovský a silný rok.

Denis Villeneuve potvrdil vývoj filmu Dune 3

Ako informoval webový portál Variety, režisér Denis Villeneuve potvrdil, že sa pracuje na 3. časti filmovej série Duna. Na snímke spolupracuje s Annie Jacobsen, finalistkou o Pulitzerovu cenu za dielo Nuclear War: A Scenario o jadrovej vojne. Podľa jeho slov plánuje vytvoriť ďalší film, ktorý musí maximálne vykresľovať planétu v prípade jadrovej vojny.

Zdroj: Redakcia/Legendary Pictures

Box Office

10. miesto v rámci celosvetových zárobkov obsadila snímka Exhuma so zárobkom 88,2 mil. $. Za ňou nasleduje akčná snímka Argylle so zárobkom 95,5 mil. $. 8. miesto si uchmatol film Madame Web, ktorý má na konte už 99,7 mil. $. 7. miesto si drží Mean Girls, ktoré má v celosvetových zárobkoch utŕžilo už 104,4 mil. $.

6. miesto získava Ghostbusters: Frozen Empire so zárobkom 138,1 mil. $, zatiaľ čo 5. miesto drží The Beekeeper s Jasonom Stathamom so zárobkom 152,7 mil. $. Na 4. mieste sa umiestnila snímka Bob Marley: One Love, ktorá má na konte už 176,8 mil. $. Svätú trojicu otvára film Godzilla X Kong: The New Empire, ktorý celkovo zinkasoval už 361 mil. $.

Na 2. mieste sa drží Kung Fu Panda 4, ktorá má k dnešnému dňu zarobených 410, 4 mil. $. Prvenstvo si aj naďalej udržiava film Dune: Part Two s Timothéem Chalametom, ktorý má v celosvetových tržbách zarobených 660,6 mil. $.

1
0
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *