Vitajte pri 34. diele nášho pravidelného spravodajstva – Spoza Kamery. V tomto týždenníku si budeme na týždennej báze rekapitulovať najväčšie zaujímavosti uplynulého týždňa. Najmä z filmovej pop-kultúry.

Spoza Kamery je rubrika určená kratším správam a zaujímavostiam. To zahŕňa množstvo najväčších noviniek uplynulého týždňa, pravidelné výsledky Box Office, Kino Tipy aktuálneho týždňa, predstavenie nových projektov a ďalšie informácie, ktoré by dozaista nemali uniknúť vášmu oku.

Prejdeme už na samotný článok, a preto si položme otázku – čo sa udialo počas uplynulého týždňa vo svete filmovej pop-kultúry?

Marvel novinky – Prečo sa Downey vracia do MCU?

Herec Simu Liu potvrdil, že film Shang-Chi 2 sa určite pripravuje, aj keď nemôže zdieľať konkrétne detaily. V rozhovore pre The Press Trust of India vyjadril nadšenie z práce na projekte a ocenil spoluprácu s režisérom Destinom Danielom Crettonom. Film je však ovplyvnený internými rozhodnutiami Marvel Studios, na ktoré Liu nemá dosah.

Podľa najnovších informácií, Sony Pictures Television s najväčšou pravdepodobnosťou neobnoví zmluvu s tvorcami The LEGO Movie, Philom Lordom a Chrisom Millerom. Dôvodom sú nezhody ohľadom rozpočtov a nespokojnosť Sony s výsledkami dohody, vrátane slabého pokroku v rámci Spider-Man televízneho vesmíru, kde sa po dvoch rokoch vývoja presadil iba seriál Spider-Noir.

Herec Robert Downey Jr. v podcaste The Hollywood Reporter prezradil, že získal úlohu Doctora Dooma po tom, čo udržiaval kontakt s Kevinom Feigem a Bobom Igerom. Feige navrhol návrat Downeyho do MCU, pričom Downey prejavil záujem o postavu Victora von Dooma. Stretnutia s Feigem a Igerom viedli k rozhodnutiu stvárniť Dooma, pričom tento proces začal približne pred rokom.

Brad Winderbaum, šéf Marvel Animation v podcaste Q&A Comicbook.com prezradil, že v 2. sérii seriálu X-Men ’97 uvidíme viac X-tímov známych zo sveta Marvelu. Podľa jeho slov sa v krátkosti ukáže tím New Mutants. Zároveň dodal, že sa objaví aj iný tím, ktorý sa významne podieľa na príbehu mutantov.

Zdroj: Redakcia / Marvel Studios

Ambicióznejší film, ako ktorýkoľvek projekt s Hollandom?

Herec Anthony Mackie v The Official Marvel Podcast žartovne vyhlásil, že film Captain America: Brave New World je lepší ako akýkoľvek projekt Toma Hollanda. Zároveň vyzdvihol prítomnosť Harrisona Forda v úlohe Thunderbolta Rossa. Pripomenul aj návrat Dannyho Ramireza ako nového Falcona, ktorý do Marvel univerza prináša novú energiu a radosť.

Ultron sa opäť vracia do MCU

Ako informoval webový portál The Hollywood Reporter, herec James Spader, ktorý nadaboval postavu Ultrona v snímke Avengers: Age of Ultron, sa vráti v pripravovanom seriáli Vision Quest na Disney+. Producentom seriálu je Terry Matalas, ktorý sa podieľal napr. na Star Trak: Picard. Seriál dorazí na stream
platformu Disney+ v roku 2026.

Zdroj: Redakcia / Marvel Studios

DC novinky – Natočí ešte Tim Burton film o super-hrdinoch?

Warner Bros. nám opäť pripomína snímku Joker: Folie a Deux novým plagátom, kde môžeme vidieť hlavné postavy v silnom zovretí a očnom kontakte. Okrem iného plagát potvrdzuje, že film bude dostupný v IMAX formáte. V kinách od 4. októbra 2024.

Režisér Todd Phillips v rozhovore pre Variety prezradil, že tretí film Joker sa zatiaľ neplánuje. Vyjadril sa, že po dvoch filmoch o Jokerovi už povedali, čo chceli, a nemá aktuálne záujem o ďalšie pokračovanie. Phillips však dodal, že by opäť rád spolupracoval s Joaquinom Phoenixom, tentokrát na komédii.

Herečka Zoe Kravitz v rozhovore pre portál Collider prezradila, že v pokračovaní filmu The Batman: Part II bude Selina Kyle viac sebavedomá a pripravená naplno využiť svoju moc. Pôvodný príbeh jej postavy je dokončený, takže teraz môže slobodne fungovať ako agent chaosu v Gothame. Kravitz naznačila, že sa bude viac hrať so svojou novonadobudnutou mocou a bude si užívať svoju rolu.

Režisér Tim Burton v rozhovore pre Variety uviedol, že momentálne nemá záujem nakrútiť ďalší super-hrdinský film. Aj keď nehovorí definitívne nie, nie je to pre neho momentálne zaujímavé. Burton tiež kritizoval štúdiá za to, že si môžu jeho diela „kultúrne privlastniť“ a používať podľa svojich potrieb.

Zdroj: Redakcia / Warner Bros. Pictures

Kedy začne nakrúcania filmu The Batman: Part II?

Scenárista Mattson Tomlin v rozhovore pre portál ScreenRant prezradil, že natáčanie filmu The Batman: Part II začne v roku 2025 a že spolupráca s Mattom Reevesom bola doteraz „ohromná.“ Reeves sa snaží vytvoriť dielo, ktoré má význam, pričom nastavuje veľmi vysokú latku. Film sa plánuje uviesť do kín na
jeseň 2026.

Populárny anime seriál dostane 2. sériu

Druhá séria anime Blue Lock vychádza už tento rok v októbri. Produkuje ju štúdio 8Bit, zatiaľ čo príbeh je založený na mange od Muneyukiho Kaneshiroa a Yusuke Nomuru. Dej sleduje Yoichiho Isagiho a ďalších futbalistov v súťaži o post najlepšieho útočníka Japonska. V novej sezóne sa vracajú hlavné postavy na čele s Isagim.

V ktorom časovom období sa bude odohrávať seriál Alien: Earth?

Režisér pripravovaného seriálu, Noah Hawley prezradil, že televízny seriál Alien: Earth sa bude odohrávať približne 70 rokov v budúcnosti na Zemi, čo je pred udalosťami pôvodného, prvého filmu Alien. Práve sa ukončilo nakrúcanie a seriál sa nachádza v postprodukcii. Hawley sľubuje, že fanúšikovia dostanú niečo špeciálne, pričom seriál môže pokračovať aj po prvej sezóne.

Zdroj: Redakcia / Hulu

Seriál The Acolyte definitívne ukončený

Podľa najnovších informácií, nový hraný seriál z prostredia Star Wars – The Acolyte, z čias obdobia Vysokej republiky je oficiálne zrušený. Iba po 8 epizódach a 1. sérii seriál pokračovať nadalej nebude. Seriál The Acolyte zrušili práve kvôli negatívnej reakcii na jeho rôznorodé prvky. Naviac, seriál tiež nenaplnil očakávania divákov.

Ako získal Scott Eastwood rolu v snímke 1992?

Herec Tyrese Gibson, v rozhovore pre portál Comicbook prezradil, že Scott Eastwood prijal úlohu v snímke 1992 počas netradičnej situácie, „keď Eastwood raňajkoval u Gibsona doma“. Eastwood sa nadchol pre režiséra Ariela Vromena, čo viedlo k jeho účasti vo filme. Ich spoločná práca v sérii Fast & Furious nehrala v tomto rozhodnutí žiadnu úlohu. Snímka vychádza už budúci týždeň.

Fámy o nakrúcaní filmu John Wick 5 sú nepravdivé

Ako informoval webový portál Collider, fámy o tom, že sa začne natáčať John Wick: Chapter 5 v roku 2025, sú nepravdivé. Režisér Chad Stahelski je zaneprázdnený prácou na reboote filmu Highlander. Tiež vysvetlil, že nebude mať čas na natáčanie nového John Wick filmu, minimálne do roku 2026. Týmto sa natáčanie piatej kapitoly odkladá na neurčito.

Zdroj: Redakcia / Lionsgate

Eiichiro Oda o 2. sérii seriálu One Piece od Netflixu

Eiichiro Óda v príspevku na platforme X (Twitter) prezradil, že 2. séria One Piece od Netflixu sa bude sústrediť na príbehy z lokácií Loguetown, Reverse Mountain, Whiskey Peak, Little Garden a Drum Island. Zdôraznil tiež, že natáčanie prebieha dôkladne a 2. séria nebude vydaná, kým nebude spokojný. Nová sezóna bude zahŕňať tiež vstup do Grand Line, čo prinesie rozsiahlejšie dobrodružstvá.

Film Inside Out 2 na fyzických nosičoch

Štúdio Pixar oznámilo, že snímka Inside Out 2 vyjde na 4K Ultra HD, Blu-ray a DVD už 10. septembra 2024. 4K Steelbook bude stáť 44,96 $, Blu-ray 40,99 $ a DVD 26,53 $. Balenia obsahujú digitálnu kópiu a bonusové funkcie, vrátane vymazaných scén a dokumentu o nových emóciách v príbehu.

The War of The Rohirrim sa predstavuje v unikátnej ukážke

Počas uplynulého týždňa spoločnosť Warner Bros. Pictures vydala prvý oficiálny trailer k očakávanej anime snímke zo sveta Pána prsteňov: The War of The Rohirrim. Ukážka svojim spracovaním prináša dávku nostalgie a predstavuje hlavných hrdinov v plnej paráde. Prvá ukážka vyzerá skutočne skvelo!

Záverečná séria Star Trek: Lower Deck bude veľkolepá

Showrunner Mike McMahan, v rozhovore pre Comicbook.com prezradil, že posledná séria seriálu
Star Trek: Lower Decks bude obsahovať špeciálne cameo úlohy
, ktoré považuje za „šialené“. Vzhľadom na to, že vedeli, že ide o poslednú sériu, podarilo sa im získať niektoré známe postavy, ktoré fanúšikovia určite ocenia. Cameo úlohy sú roztrúsené po celej sérii.

Animák Incredibles 3 už je vo vývoji

Kreatívny riaditeľ Pixaru, Pete Docter v rozhovore Lee Fandago potvrdil, že Incredibles 3 už je vo vývoji. Dodal, že spolupráca s režisérom Bradom Birdom je úžasná, pričom má jasnú víziu pre hlavné témy filmu. Produkcia je stále v počiatočnej fáze, takže podrobnosti o príbehu ešte nie sú zdieľané. Bird je však známy pre hĺbku svojich filmov, čo bude aj tentokrát dôležitou súčasťou.

Kino hity týždňa

Od 29. augusta sa v kinách môžeme tešiť až na štyri hity. Najmladších poteší animovaný, rodinný, dobrodružný film Cesta za legendou. Taktiež uvidíme komédiu Fakjú princezné, či ambiciózny horor Longlegs. Okrem iného uvidíme aj rodinnú komédiu – Daj si pohov, mladý! 2.

Zdroj: Redakcia / Neon

Box Office

Tržby v celosvetových kasách filmov sú nasledovné. 10. miesto patrí filmu A Quiet Place: Day One, ktorý utŕžil už celkovo 261,1 mil. $. Za ním nasleduje snímka Twisters, ktorá má zarobených krásnych 347,3 mil. $. 8. miesto si získava Kingdom of the Planet of the Apes so zárobkom celkovo 397,3 mil. $, zatiaľ čo na 7. mieste môžeme vidieť Bad Boys: Ride or Die so zárobkom až 401,9 mil. $

Na 6. mieste sa objavuje animák Kung Fu Panda 4 so zárobkom až 548,2 mil. $. 5. miesto patrí animovanej Godzilla x Kong: The New Empire, ktorá dokázala zinkasovať náramných 567,6 mil. $. Na 4. priečke sa nachádza Dune: Part Two, kde si snímka zarobila celkovo 711,8 mil. $. 3. miesto náleží animáku Despicable Me 4, ktorý zarobil 885,3 mil. $.

Strieborné miesto patrí snímke Deadpool & Wolverine so zárobkom chvályhodných 1 211 303 366 $. Zlaté miesto patrí aj naďalej snímke Inside Out 2, pričom jej celkový zárobok sa aktuálne pohybuje na úrovni 1 649 011 114 $.

Zdroj: Redakcia
1
0
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *