Vitajte pri 36. diele nášho pravidelného spravodajstva – Spoza Kamery. V tomto týždenníku si budeme na týždennej báze rekapitulovať najväčšie zaujímavosti uplynulého týždňa. Najmä z filmovej pop-kultúry.

Spoza Kamery je rubrika určená kratším správam a zaujímavostiam. To zahŕňa množstvo najväčších noviniek uplynulého týždňa, pravidelné výsledky Box Office, Kino Tipy aktuálneho týždňa, predstavenie nových projektov a ďalšie informácie, ktoré by dozaista nemali uniknúť vášmu oku.

Prejdeme už na samotný článok, a preto si položme otázku – čo sa udialo počas uplynulého týždňa vo svete filmovej pop-kultúry?

Marvel novinky – Seriál Nova už je vo vývoji, Don Cheadle o Armor Wars

Riaditeľ televízneho streamingu pre Marvel Studios, Brad Winderbaum v rozhovore pre portál Comicbook prezradil, že nový seriál „Nova“ od Marvelu už je v priprave. Seriál sa bude zameriavať na kozmickú časť MCU, pričom postavy ako Richard Rider a Sam Alexander môžu mať úlohu v príbehu. Projekt si berie inšpiráciu zo sci-fi ako „Star Trek“ a je popísaný ako veľkolepý tímový príbeh.

Marvel Studios, krátko pred uvedením seriálu Agatha All Along na stream platformu Disney+ uvádza niekoľko creepy plagátov, inšpirovaných populárnymi triller a horor filmami či seriálmi, ako je napr. True Detective, Evil Dead či The Babadook.

Herec Dave Bautista v rozhovore pre The Hollywood Reporter uviedol, že sa mu doposiaľ nepodarilo poriadne rozlúčiť s postavou Draxa ani so štábom „Guardians of the Galaxy“. Vysvetlil, že sa mu nepodarilo zúčastniť premiéry a posledná noc natáčania prebehla v zhone, keďže okamžite odišiel pracovať na ďalšom filme. Chýba mu najmä kolektív, s ktorým už viac nebude spolupracovať.

Don Cheadle v rozhovore pre The Today Show odpovedal na otázku o „Armor Wars“ vtipom: „Čo sú to Armor Wars?“. Herec dodal, že má zakázané prezrádzať detaily. Vo filme, ktorý pôvodne plánovali ako seriál, bude viac skúmať postavu Jamesa Rhodesa a jeho vývoj mimo tieňa Tonyho Starka. Viac informácií však ešte doposiaľ neodhalili.

Zdroj: Redakcia / Marvel Studios

Hlavný rozdiel medzi DCU a MCU?

Výkonný riaditeľ DC Studios, James Gunn v rozhovore pre Entertainment Weekly uviedol, že kľúčovým rozdielom medzi DCU a MCU je, že DC umožní každej zo svojich produkcií mať vlastnú vizuálnu identitu.
Zatiaľ čo Marvel sa drží konzistentného vizuálneho štýlu, DCU bude podporovať rôzne umelecké prístupy, podobne ako odlišné tóny komiksov DC. Gunn chce zachovať túto rozmanitosť v rámci svojho štúdia.

DC novinky – Josh Brolin ako Hal Jordan a nový režisér v DCU

Výkonný riaditeľ DC Studios, James Gunn potvrdil, že tímovka Batmana a Supermana v rámci nového DC Universe by sa mohla nazývať „World’s Finest“. Tento názov pochádza z klasických komiksov, kde Batman a Superman často spolupracovali. Gunn však zatiaľ nepotvrdil, či sa tento film určite uskutoční. Fanúšikovia dúfajú, že DCU prinesie tento film v klasickom štýle.

Známy Insider Jeff Sneider vydal informáciu, že režisér Luca Guadagnino, známy svojím filmom Challengers, údajne rokuje s Jamesom Gunnom a Petrom Safranom o režírovaní projektu pre DCU. Aj keď zatiaľ nie je oficiálne priradený k žiadnemu projektu, obe strany prejavili záujem o spoluprácu. Zatiaľ nie je jasné, či by išlo o film alebo seriál.

James Gunn na platforme Threads potvrdil, že on a Chris Pratt diskutujú o možnosti, že Pratt prejde do DC Universe. Gunn označil Pratta za blízkeho priateľa a prezradil, že o tejto možnosti hovoria často, hoci nič zatiaľ nebolo oficiálne potvrdené. Pratt uviedol, že je otvorený obom možnostiam – Marvel aj DC.

Podľa informácií z webového portálu Comicbook sa na internete šíria klebety, že herec Josh Brolin by mohol hrať Hala Jordana v pripravovanej sérii „Lanterns“ od DC Studios. Fanúšikovia na to reagujú rôzne – niektorí ho vidia ako skvelú voľbu pre staršiu a skúsenú verziu Jordana, zatiaľ čo iní majú pochybnosti o jeho vhodnosti pre túto úlohu kvôli veku.

Zdroj: Redakcia / DC Studios

Creature Commandos sa hlási vo veľkej paráde

Výkonný riaditeľ DC Studios, James Gunn, ale aj samotné štúdio včerajším dňom na sociálnych sieťach zdieľali prvý oficiálny plagát a niekoľko obrázkov k očakávanému animáku z DCU – Creature Commandos. Seriál dorazí na platformu MAX už 5. decembra, pričom každý týždeň bude vychádzať jedna epizóda až do 16. januára. Tvorcovia seriál opísali na štýl Suicide Squad.

Terminator Zero prekonáva rekordy

Anime Terminator Zero získalo na Rotten Tomatoes vynikajúce hodnotenie. Od kritikov získal až 96 % a od fanúšikov 80 %. Tento nový projekt od Netflixu, zasadený do 90. rokov Japonska, sa zameriava na hororové prvky originálneho Terminátora. Príbeh sleduje vedca Malcolma Leeho, ktorého prenasleduje robotický vrah zo Skynetu.

Attack on Titan oslávi 15. výročie vo veľkom

Oficiálny profil Attack on Titan na platforme X oznámil, že oslávi 15. výročie už 9. septembra 2024, kedy bude tiež oznámený nový špeciálny projekt. Tím však neodhalil žiadne podrobnosti o tom, čo projekt bude zahŕňať. Fanúšikovia môžu očakávať niečo špeciálne, aj keď je pravdepodobné, že pôjde o menší obsah, ako napríklad nový concept art alebo bonusová kapitola.

Zdroj: Redakcia / Wit Studio

Twilight v animovanom reboote na Netflixe?

Ako informoval webový portál Variety, Netflix pripravuje animovaný seriál Twilight: Midnight Sun, ktorý bude rozprávať príbeh Twilightu z pohľadu Edwarda Cullena. Sinead Daly je hlavným scenáristom a výkonným producentom, pričom autorka Stephenie Meyer je taktiež zapojená. Projekt pôvodne vznikol v Lionsgate, no teraz ho bude distribuovať Netflix. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy.

Vieme kedy dorazí anime Dragon Ball Daima

Očakávaný anime seriál Dragon Ball DAIMA dorazí už 11. októbra 2024 v Japonsku. Seriál je súčasťou osláv 40. výročia pôvodnej mangy od Akiru Toriyamu, ktorý sa podieľal aj na tvorbe príbehu a dizajne postáv. Zatiaľ neboli oznámené plány na medzinárodné vydanie ani platformy pre streaming.

Objaví sa Ian McKellen ako Gandalf novom reboote?

Herec Ian McKellen prezradil, že dostal ponuku, aby sa vrátil ako Gandalf v pripravovanom prequeli „Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.“ Aj keď ešte nie je napísaný žiadny scenár, producenti dúfajú, že sa McKellen zúčastní. McKellen však uviedol, že jeho účasť závisí od jeho zdravotného stavu a dostupnosti. Film by mal byť uvedený v roku 2026.

Zdroj: Redakcia / New Line Cinema

Horor Smile 2 má potvrdené hodnotenie

Horor Smile 2 získal oficiálne hodnotenie kategórie R pre silný krvavý obsah, násilie a používanie drog. Hlavnou postavou je popová hviezda Skye Riley, ktorú prenasledujú desivé úsmevy po svedectve samovraždy. Film režíruje Parker Finn a do kín príde 18. októbra 2024, krátko pred Halloweenom.

Dorazil trailer pre 2. sériu anime seriálu Arcane

V traileri na druhú sériu seriálu „Arcane“ sa ukazuje pokračovanie vojny medzi Caitlyn, Vi a Jinx. Fanúšikovia môžu očakávať návrat šampiónov z prvej série, ako aj nové postavy, vrátane Warwicka. Premiéra je naplánovaná na november, avšak presný dátum ešte nie je známy. Viac detailov sa očakáva na Netflix Geeked Week.

Prvá ukážka rebootu kultového hororu Wolf Man

Dorazila prvá ukážka k filmu Wolf Man, ktorý vychádza už 17. januára 2025. Príbeh sleduje Blakea, jeho manželku Charlotte a ich dcéru, ktorí sa snažia zachrániť manželstvo v rodinnom dome v Oregone. Po útoku neznámeho tvora sa Blake začne meniť na vlkolaka. Režisér Leigh Whannell prinesie moderný pohľad na klasický horor s Christopherom Abbottom v hlavnej úlohe.

Komiksová hororová séria vznikne v novom šate

Alfred Gough a Miles Millar potvrdili, že pracujú na filmovej adaptácii hororovej komiksovej série Ice Cream Man. Projekt je v počiatočnom vývoji, pričom už hľadajú scenáristu. Film sa zameria na rôzne
hrôzostrašné príbehy, ktoré prepletá tajomná postava zmrzlinára. Tento reboot sa pripravuje ako celovečerný film, čo je pre sériu prvý veľký krok na veľké plátno.

Už budúci mesiac sa na obrazovky vráti Bleach

Tretia séria Bleach: Thousand-Year Blood War sa už blíži nezadržateľnou rýchlosťou. Seriál má naplánovanú premiéru na 5. októbra 2024. Anime bude k dispozícii na streamovacích platformách Disney+ a Hulu v závislosti od regiónu. Táto séria pokračuje v adaptácii zvyšných častí manga príbehu od Tite Kubo a očakáva sa, že bude nasledovať štvrtá a posledná séria.

Kino premiéry týždňa

V priebehu tohto týždňa nás v kinách pobavia 2 nové snímky. Od 12. septembra uvidíme na striebornom plátne drámu z poľskej produkcie – Influencerky. Fanúšikovia hororu si prídu na svoje s filmom Neprivolávaj nič zlé.

Zdroj: Redakcia / Universal Pictures

Box Office

Tržby v celosvetových kasách filmov sú nasledovné. 10. miesto patrí filmu Alien: Romulus, ktorý utŕžil už celkovo 314,3 mil. $. Za ním nasleduje snímka Twisters, ktorá má zarobených krásnych 365,8 mil. $. 8. miesto si získava Kingdom of the Planet of the Apes so zárobkom celkovo 397,3 mil. $, zatiaľ čo na 7. mieste môžeme vidieť Bad Boys: Ride or Die so zárobkom až 403,3 mil. $

Na 6. mieste sa objavuje animák Kung Fu Panda 4 so zárobkom až 548,4 mil. $. 5. miesto patrí animovanej Godzilla x Kong: The New Empire, ktorá dokázala zinkasovať náramných 567,6 mil. $. Na 4. priečke sa nachádza Dune: Part Two, kde si snímka zarobila celkovo 711,8 mil. $. 3. miesto náleží animáku Despicable Me 4, ktorý zarobil 929,5 mil. $.

Strieborné miesto patrí snímke Deadpool & Wolverine so zárobkom chvályhodných 1 287 237 740 $. Zlaté miesto patrí aj naďalej snímke Inside Out 2, pričom jej celkový zárobok sa aktuálne pohybuje na úrovni 1 675 131 031 $.

Zdroj: Redakcia
1
0
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *