Zdroj: TheMovieDB

Ash Ketchum, hlavný hrdina franšízy, má počas svojho dobrodružstva pri sebe množstvo rôznych Pokémonov. Jeho tím sa často mení, no niektoré kombinácie vytvorili neprekonateľnú silu. Fanúšikovia neustále diskutujú o tom, ktorá šestka Pokémonov z jeho ciest predstavuje najsilnejšiu možnú zostavu. Pikachu je jasným členom každého jeho tímu, no čo ďalší Pokémoni?

Základom je vedieť, že každý tréner môže v súbojoch využívať maximálne 6 Pokémonov. Každý región, z ktorého pochádzajú a éra Ashovho tímu má svoje silné a slabé stránky. Niektoré výbery kompletnej zostavy preukázali väčšiu efektivitu. Každá kombinácia má však iný štýl boja a prispôsobenie sa situáciám. Rôzne boje v lige alebo súboje proti legendárnym Pokémonom ukazujú variabilitu jeho zostáv.

Preto, keď sa zamyslíme nad tým, aká šestka je tá najlepšia, treba brať do úvahy mnoho faktorov. Jedným z kľúčových aspektov je dozaista tímová súhra. Schopnosť dopĺňať jeden druhého naprieč jednotlivými súbojmi. Schopnosť oslabiť protivníkovho Pokémona, aby mal ďalší v poradí väčšiu prevahu. Ash vždy vedel vytvoriť zo svojich Pokémonov jednotku, ktorá dokázala čeliť aj tým najsilnejším protivníkom.

Okrem iného, rýchle rozhodovanie počas súbojov a schopnosť meniť stratégiu často prispeli k jeho úspechu. Vieme teda, ako v skutočnosti vyzerá Ashova najsilnejšia šestka Pokémonov? V článku nižšie sa dozviete, ktorí Pokémoni z Ashovho repertoára sú bezkonkurenčne najsilnejší, na základe vyhratých a aj prehratých súbojov.

Zdroj: TheMovieDB

6. Infernape (Počet úspešných zápasov 17/24, 70,83 %)

Ashov Infernape prežil ťažký príbeh, keď ho predchádzajúci tréner Paul opustil ešte ako Chimchara. Tento smutný osud však Infernapa motivoval stať sa jedným z najsilnejších Pokémonov v jeho tíme. Chimchar okamžite preukázal svoju silu, keď Ashovi pomohol poraziť Fantininu Mismagius a Drifblima. V prvom súboji šesť na šesť proti Paulovi, Chimchar porazil Ursaringa a vyvinul sa na Monferna.

Ako Infernape bojoval s Flintovým Infernapom pri príprave na boj proti Volknerovi. Neskôr porazil Volknerovho Jolteona a vďaka schopnosti Blaze dokázal zvíťaziť nad Luxrayom. V boji v Sinnoh League proti Paulovi sa Infernape predviedol proti Aggronovi a Ninjaskovi. Nakoniec v epickom súboji porazil Paulovho Electivira opäť pomocou útoku Blaze. Ide o 6. najsilnejšieho Pokémona v tíme Asha Ketchuma.

Zdroj: Bulbapedia

5. Snorlax (Počet úspešných zápasov 11/14, 78,57 %)

Ashov Snorlax patrí bezpochyby medzi najviac ikonických Pokémonov. A to nielen preto, že sa mnohí fanúšikovia môžu stotožniť s jeho životným štýlom: jedlom a spánkom (haha). Práve z tohto dôvodu Ash často nevyužíva svojho Snorlaxa, pretože sa naň nedá vždy spoľahnúť. Ako sme mohli vidieť aj v samotnom seriáli, párkrát sa udialo, že Ash povolal Snorlaxa do boja, avšak.. iba spal.

Keď však Snorlax prekoná túžbu len jesť a spať, stáva sa pre Asha neoceniteľným v dôležitých turnajoch. Vďaka rozmanitému útočnému repertoáru, ako sú Ice Punch, Rest, Hyper Beam a Mega Punch, porazil významných protivníkov, medzi nimi Garyho Nidoqueen, Clairinu Kingdru a Harrisonovho Steelixa. Keby sa dalo na Snorlaxa spoľahnúť častejšie, ktovie, aké ďalšie úspechy by mohol dosiahnuť.

Zdroj: Bulbapedia

4. Krookodile (Počet úspešných zápasov 4/5, 80 %)

Ashov Krookodile si vytvoril s Ashom hlboké puto, čo z neho spravilo silného člena tímu v regióne Unova. Krookodile začal sledovať Asha ešte ako Sandile, a od prvého stretnutia prejavil veľký záujem o spoločnosť Asha a jeho Pikachu. Tento záujem však viedol k viacerým súbojom medzi Sandileom a Pikachuom, počas ktorých sa Sandile vyvinul na Krokoroka. Až neskôr sa však pridal k Ashovmu tímu.

S ikonickými slnečnými okuliarmi a výraznou osobnosťou sa Krokorok stal jedným z Ashových najzábavnejších partnerov. Nakoniec sa vyvinul na Krookodilea, a stal sa tak jedným z najsilnejších Ashových Pokémonov. Vďaka silným útokom, ako sú Crunch, Dragon Claw, Aerial Ace a Dig, dokázal poraziť protivníkov, ako napr. Stephanovho Sawka, Brycenovho Beartica a Irisinho Dragonitea.

Zdroj: Bulbapedia

3. Greninja (Počet úspešných zápasov 47/55, 85,45 %)

Ash stretol Greninju ešte ako malého Froakieho, ktorý nepatril medzi Pokémonov, s ktorými sa ľahko spriatelíš. Nakoniec sa však pripojil k Ashovi, a zvíťazil v mnohých súbojoch, čo viedlo k jeho evolúcii na Frogadiera. Ten ukázal ešte väčší bojový potenciál, keď v dvojitom súboji s Ashovým Talonflamom porazil Meowstickov Gym Leaderky Olympie. Neskôr sa Frogadier vyvinul na Greninju.

Greninja čelil Sawyerovmu Sceptilovi dvakrát – raz v obyčajnom súboji, raz počas turnaja v Kalos League, kde použil Mega vývoj. Oba súboje vyhral. Postavil sa tiež proti Mega Gardevoir šampiónky Dianthy, avšak zápas prerušili. Najväčší súboj prebehol proti Alainovmu Mega Charizardovi, s ktorým sa stretol trikrát. Vo finále turnaja Kalos League Ashov Greninja bojoval proti Mega Charizardovi, avšak nakoniec prehral.

Zdroj: Bulbapedia

2. Goodra (Počet úspešných zápasov 14/16, 87,5 %)

Goodra sa k Ashovi pripojil ešte počas jeho vývinu vo forme Goomyho, v regióne Kalos. Ash ho našiel zraneného, a tak si ho vzal k sebe, aby dostal patričného ošetrenia. Následne sa pod Ashovou starostlivosťou a tréningom vyvinul na Sliggoa a neskôr na Goodru. Okrem Pikachuho nemá žiaden iný Pokémon v Ashovom tíme vyšší pomer výhier ako jeho Goodra.

S pôsobivým výberom útokov, ako je Ice Beam, Rain Dance, Bide a Dragon Pulse, Goodra dominoval vo väčšine súbojov, ktorým čelil. Goodra predstavoval silnú zbraň v Ashovom tíme. Mnohí fanúšikovia sú skeptickí, že ho ponechal chrániť Kalos wetlands. Goodra sa aj napriek tomu ukázal ako veľmi lojálny a silný člen Ashovho tímu, ktorý mal veľký význam vo viacerých bojoch.

Zdroj: Bulbapedia

1. Pikachu (Počet úspešných zápasov 479/538, 89 %)

Keď vám niekto povie o Ashovi Ketchumovi, okamžite si ho vybavíme po boku s ikonickým Pikachum. Ako sme už v úvode naznačili, Pikachu patrí medzi základnú šesticu Pokémonov Asha Ketchuma v každom regióne. Ide tak o neoddeliteľnú súčasť Ashovho tímu, v akomkoľvek prostredí, regióne, turnaji či bežnom súboji. Ich cesty sa pretli už v 1. epizóde seriálu a pokračujú až „do dnešného dňa“.

Pikachu čelil v rámci seriálov či filmov značnému zástupu rôznych Pokémonov. Dokázal používať Gigantamax formu, čo mu umožnilo používať špeciálny Z-útok – 10 000 000 Volt Thunderbolt, ktorým odrovnal aj Pokémonov, ako je napr. mýtický Tapu KoKo. V záverečnom súboji anime seriálu porazil Leonovho Charizarda, a spolu s Ashom tak dosiahli vytúžený cieľ, stať sa Majstrom trénerom Pokémonov.

Zdroj: TheMovieDB
1
0
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *