Zdroj: TheMovieDB

Anakin Skywalker je jednou z najvýznamnejších postáv v rámci celej Star Wars franšízy. Jeho skutky, pôsobenie, moc a výskyt v rámci univerza je zásadný pre akýkoľvek aspekt tohto sveta, ktoré aktuálne sledujeme. Na začiatku príbehu ho považovali za nádej Galaxie. Jeho sila a schopnosti vyvolali obrovský záujem Jediov. Najmä Obi-Wan Kenobi zohral v jeho živote kľúčovú úlohu.

Napriek obrovskému talentu a nadaniu, jeho vnútorné konflikty postupne narastali. Temnota, ktorá ho obklopovala, mala čoraz väčší vplyv na jeho rozhodnutia. Anakin neustále prejavoval túžbu po moci. Túto túžbu navyše podporovali mnohí temní hráči v pozadí. Jeho strach o milovaných ho často viedol k neuváženým rozhodnutiam. Najväčší zlom nastal v momente, keď stretol Padmé Amidalu.

Ich láska sa stala katalyzátorom pre jeho vnútorné boje. Nakoniec, tento vzťah urýchlil jeho pád na temnú stranu Sily. Avšak, Anakinov osud nebol jednoznačný. Napriek všetkým bojom s temnou stranou, v jeho vnútri pretrvával záblesk dobra. Temná strana a Palpatin však stále viac ovládali jeho myseľ. Napokon, ani samotný Anakin neprestal hľadať spôsob, ako zachrániť Padmé.

Jeho ďalšie úmysly však viedli iba k tragickým následkom. Stal sa stelesnením Dartha Vadera, ikonického antagonistu Star Wars. Ani v tomto bode sa však jeho príbeh nekončil. A práve z tohto dôvodu sa dnes zameriame na 5 najzásadnejších zmien, ktoré by nastali, keby Anakin nikdy neprešiel na temnú stranu Sily. Aké následky by to malo na celý svet Star Wars?

Zdroj: TheMovieDB

1. Anakin by naplnil proroctvo „Vyvoleného“

Keby Anakin Skywalker neprešiel na temnú stranu Sily, považovaný za Vyvoleného, by mohol splniť proroctvo a skoncovať so Sithmi navždy. Absolútnym zničením Cisára Palpatina by zabránil jeho plánu nastolenia Impéria. Tým by zachránil Galaktickú republiku pred diktatúrou, čím by dosiahol rovnováhu v sile. Tento zásadný krok by znamenal, že Jediovia zostanú dominantnou silou v galaxii.

Aj naďalej by dokázali udržiavať mier, poriadok a trénovať nových potenciálnych Jedi rytierov. Darth Vader by nikdy nevznikol, čo by zamedzilo mnohým tragédiám. Okrem iného, jeho rodina by zostala neporušená, čím by vniesol stabilitu nielen do galaktickej politiky, ale aj do osobných vzťahov. Ikonický súboj medzi Darth Vaderom a Lukeom Skywalkerom by sa taktiež nikdy neodohral.

Zdroj: TheMovieDB

2. Order 66 by sa nikdy nevykonal, Jediovia by prežili

Order 66 predstavoval tajný rozkaz, ktorý vydal cisár Palpatine počas Klonových vojen. Tento príkaz nariadil klonovým vojakom okamžite zabiť všetkých Jediov, ktorých považoval za zradcov Republiky. Tým, že by Anakin Cisára Palpatina porazil, uväznil, možno aj popravil, by sa Order 66 nikdy nevykonal. Jediovia by prežili a mohli by pokračovať vo svojej úlohe ochrancov galaxie.

Galaxia by tak nepocítila tragický dopad straty rádu Jediov. Sithovia by nedosiahli absolútnu moc, a Palpatinove plány na ovládnutie galaxie by boli zmarené. Jediovia by ďalej chránili galaxiu pred konfliktmi, čím by zabezpečili rovnováhu v Sile. Vzhľadom na ich prežitie by Jediovia mohli vycvičiť nové generácie, čím by obnovili poriadok. Bez vydania Order 66 by sa Galaktická republika nikdy nerozpadla.

Zdroj: TheMovieDB

3. Galaktická republika by sa transformovala bez vzostupu Impéria

Galaktická republika vznikla cca 25 000 rokov pred udalosťami, ktoré sme mohli vidieť vo filmoch. Fungovala ako demokratická vláda, ktorá riadila tisíce planét po celej galaxii. Práve Jediovia slúžili, aby ako ochrancovia mieru a spravodlivosti v republike. Avšak, vďaka intrigám Cisára Palpatina, republika postupne padla a transformovala sa na Galaktické impérium po udalostiach Klonových vojen.

Keby sa Galaktická republika transformovala bez vzostupu Galaktického Impéria, jej budúcnosť by mohla byť plná stability a mieru. Anakin Skywalker by naplnil proroctvo, zničil Sithov a udržal rovnováhu v Sile. Jediovia by pokračovali v ochrane galaxie, čím by zabránili vzniku tyranskej vlády. Tiež by nikdy nedošlo k rozsiahlej vojne, ktorá sprevádzala vzostup Impéria.

Zdroj: TheMovieDB

4. Padmé Amidala by mohla prežiť

Padmé Amidala sa v rámci Star Wars univerza stala kráľovnou, kde po dvoch funkčných obdobiach pokračovala ako senátorka v Galaktickom senáte. Stala sa manželkou Anakina Skywalkera a mali spolu dvojičky, Lukea a Leiu. Po prechode Anakina na témnú stranu Sily však tragicky zomrela. Ak by však Anakin neprešiel na temnú stranu Sily, s najväčšou pravdepodobnosťou by prežila.

Keby Padmé Amidala prežila, jej život by mal kľúčový vplyv na osud galaxie. Pravdepodobne by vychovávala svoje deti, Luka a Leiu, spolu s Anakinom, čo by znamenalo, že by neboli rozdelení na rôznych planétach. Vďaka svojmu vplyvu by pomohla pri zjednotení Rebélie už v počiatočných fázach, čo by urýchlilo odpor voči Galaktickému Impériu.

Zdroj: TheMovieDB

5. Luke a Leia by vyrastali po boku svojich rodičov

Na predchádzajúci bod naviažeme poslednou zásadnou zmenou, ktorú sme načrtli. Ak by Luke a Leia vyrastali so svojimi rodičmi, Anakinom a Padmé, ich osudy by sa značne líšili. Dospievanie v milujúcej rodine by im poskytlo stabilitu a prístup k Sile pod vedením ich otca. Leia by sa pravdepodobne angažovala v politike po vzore Padmé, čo by jej dalo možnosť viesť odboj už od mladého veku.

Naopak, Luke by sa mohol stať Jedi Rytierom ešte skôr, s vedením Anakina, ktorý by zostal verný svetlej strane Sily. Tento scenár by maximálne urýchlil vývoj galaktického konfliktu, pretože deti by boli aktívnymi účastníkmi boja proti temným silám oveľa skôr. Otázkou však zostáva, či by v tomto prípade určité temné sily aj naďalej pretrvávali vo forme, v akej sme ich mohli vidieť vo filmoch.

Zdroj: TheMovieDB
0
0
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *