Zdroj: Marvel Comics

Bruce Banner sa iba zahrieva! Má podzemnú pevnosť. Má mocných spojencov. Dokonca má aj svojich poskokov. Má všetko, čo potrebuje na vyhlásenie vojny ľudskej spoločnosti. Bruce Banner je najnebezpečnejším mužom na svete! Tentokrát však Immortal Hulk ide priamo proti vládcovi Zeme, korporácii Roxxon. Ale ak si zahrávaš s Minotaurom, stretneš sa s jeho rohmi!

Medzitým sa však naskytá otázka, kto sú členovia novej Teen Brigade a akú úlohu zohrajú v Hulkovom novom živote? Naviac, pred rokmi prvá gama bomba vypustila desivú bytosť s neuveriteľnou silou, ktorá sa postavila proti svetu. Úrady dali tomuto beštiálnemu tvorovi meno – meno, ktoré pozná celý svet. No toto meno patrilo niekomu inému, a teraz sa Hulk, ktorý bol, vracia, aby si svoje meno vzal späť!

Immortal Hulk 6: Věříme v Bruce Bannera obsahuje zošity od Marvel Comics – Immortal Hulk č. 26-30 od autorov Ala Ewinga, Joea Benneta, Toma Reillyho, Matiasa Bergara, Guya Chosa, Belardina Braboa, Marca Deeringa, Seana Parsonsa, Cama Smitha, Paula Mountsa a Chrisa O’Hallorana. Do českého jazyka v roku 2024 preložilo vydavateľstvo CREW Comics.

Nakoľko je aj naša redakcia fanúšikom franšízy Marvel, komiks musel zakotviť aj u nás. Práve preto nám komiks odovzdal skvelý personál z populárneho bratislavského komiksového obchodu pre každodenných hrdinov – Nekonecno.sk. Séria sa za svoju históriu stala už veľmi populárnou. Udržuje si nezastaviteľný Hulk svoju kvalitnú úroveň aj v 6. diele?

Zdroj: CREW Comics

Preskúmajme motivácie, ktoré držia Hulka v boji proti mocnému nepriateľovi

Komiks Immortal Hulk 6: Věříme v Bruce Bannera zachytáva hlavného hrdinu, spomínaného Brucea Bannera v plnej sile a so silným presvedčením o svojom ďalšom počínaní. Príbeh sleduje jeho boj proti korporácii Roxxon, ktorú vedie neľútostný Dario Agger alias Minotaur. Bannerova motivácia pramení z túžby po spravodlivosti a pomste, čím sa dostáva do konfliktu s mocnými nepriateľmi.

Po boku sa tak objavujú charaktery ako napr. Charlene McGowan či Doc Samson, ktorí ho podporujú vo veľmi temnom a emocionálne náročnom boji. Kresby od Joea Bennetta a jeho tímu sú dynamické, ba až živé, čo výrazne posilňuje atmosféru komiksu. Použitá farebná paleta prechádza od temných tónov po výrazné akčné scény, ktoré dodávajú príbehu dramatickosť a intenzitu.

Kresby často využívajú precízne detaily a expresívne pozície, čo umožňuje lepšie preniesť emócie postáv. Vizuálny štýl je skutočne výrazný, s dôrazom na hrôzostrašnú a surovú stránku príbehu, čím podčiarkuje temnú cestu, ktorou sa Hulk uberá. Vďaka spojeniu kvalitného scenára od Ala Ewinga a pôsobivých vizuálov tento komiks prináša čitateľom zážitok, ktorý v sebe spája hlboké myšlienky a akčné scény.

V príbehu sa kladie dôraz najmä na otázky morálky, moci a osobnej zodpovednosti, čím podnecuje čitateľa zamyslieť sa nad širšími dôsledkami Bannerových činov. Immortal Hulk 6: Věříme v Bruce Bannera sa tak radí medzi najvýraznejšie diela tejto série, a to práve vďaka dôkladne premyslenému vizuálnemu a príbehovému spracovaniu​.

Al Ewing doručil opäť príbeh, ktorý vám vyrazí dych

Ako sme už vyššie naznačili, komiks Immortal Hulk 6: Věříme v Bruce Bannera predstavuje príbeh s hlbokými témami, ako sú spravodlivosť a morálka. Scenár od Ala Ewinga je pútavý, precízne štruktúrovaný a poskytuje bohaté dialógy, ktoré udržiavajú čitateľov v napätí. Ewing sa nebojí preskúmať vnútorné boje Brucea Bannera, ktorý sa ocitá medzi túžbou po pomste a snahou o zmenu spoločnosti.

Postavy sú rozmanité a počas príbehu prechádzajú vývojom, ktorý ich robí ľudskými a všestrannejšími. Každá z nich má vlastné motivácie, čo pridáva príbehu hlbší rozmer. Samotná tematika komiksu sa sústredí na otázky moci, zodpovednosti a boja proti korupcii. Banner sa postaví proti korporácii Roxxon, ktorú vníma ako symbol nespravodlivosti vo svete.

Tento konflikt zdôrazňuje, ako je Hulkova identita spätá s otázkami moci a osobnej zodpovednosti. Ewing brilantne zapája do príbehu opakujúce sa motívy, ako sú vnútorný boj medzi dobrom a zlom, či otázky identity, ktoré sú základom celej série. Takto sa komiks stáva nielen akčným dielom, ale aj príbehom, ktorý núti čitateľov zamyslieť sa nad hlbšími otázkami.

Ide o diel zo série Immortal Hulk, ktorý výrazne prispieva k celkovému príbehu tým, že zdôrazňuje Hulkov komplexný charakter a jeho neustále hľadanie spravodlivosti. Skúma nielen silu, ale aj krehkosť, ktorá pramení z jeho pretrvávajúceho boja so svojimi vnútornými démonmi. Čitateľ má tak možnosť presvedčiť sa, že Hulk nie je iba chodiacou beštiou, no do určitej miery zodpovedným hrdinom.

Udržuje si nezastaviteľný Hulk svoju kvalitnú úroveň aj v 6. diele?

Komiks Immortal Hulk 6: Věříme v Bruce Bannera sa prirodzene porovnáva s predošlými dielmi série, pričom si zachováva temný a hlboký charakteristický štýl. Al Ewing v tomto diele naďalej rozvíja tému morálky a Hulkovej zložitej identity. V porovnaní s predchádzajúcimi dielmi sa tento príbeh sústreďuje viac na sociálnu kritiku, konkrétne na konflikt s korporáciou Roxxon.

Čitateľovi, ktorý obľubuje akčné série s hlbokým odkazom, tento diel ponúka niečo podobné ako komiksové série o Daredevilovi alebo Punisherovi, kde postavy čelia svojim vlastným vnútorným démonom. Komiks je určený primárne pre fanúšikov, ktorí hľadajú viac než len štandardnú akciu. Je vhodný pre čitateľov, ktorí ocenia psychologicky zložité postavy a príbehy s hĺbkou.

Naviac, ak ste nadšencom superhrdinských príbehov s temnejším nádychom, ako sú komiksy o Wolverinovi, tento diel vás dozaista nesklame. Pre tých, ktorí očakávajú typický Hulkov príbeh bez morálnych dilem, však môže byť táto časť až príliš filozofická. Celkovo je však Immortal Hulk 6 veľmi kvalitným prírastkom do série.

Príbeh je silný a dialógy realistické, čím sa ešte viac prehlbuje psychologická stránka postáv. Aj keď sa niekomu môže zdať príbeh príliš ťaživý, iným poskytne hlboký zážitok. Hodnotenie tejto časti je vynikajúce, pretože dokáže osloviť široké spektrum čitateľov so záujmom o hlbšie témy a nadčasové odkazy. Komiks si od našej redakcie odnáša hrdé hodnotenie 8/10.

1
0
Avatar photo

Od Martin Krug

Zakladateľ a redaktor projektu diMANzia. Medzi najväčšie záľuby patrí populárna kultúra všeobecne, a s ňou spojené objavovanie rôznych zákutí tohto odvetvia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *